NAŠI SPONZORI, DONATORI I POKROVITELJI

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Projekciom filma "Ponosna zelena vatra - bitka za planet na kojem živimo u bivšoj zgradi Croatia linea otvoreno je prvo izdanje Zelenog filmskog festivala, posvećenog filmovima s tematikom zaštite okoliša. Prema riječima organizatora Aljoše Babića, čelnika Ekološko socijalnog foruma , koji se bavi promocijom održivog razvoja , gledatelji će sve do subote imati priliku pogledati niz filmova na temu ekologije , zdravlja, zdrave hrane, gospodarenja vodenim resursima i otpadom, zaštite životinja, obnovljivih izvora energije, zaštite šuma te ostalih srodnih tema. Nakon i između projekcija, dodaje Babić. posjetitelji će moći sudjelovati u brojnim radionicama povezanim s temama koje festival promiče te poslušati zanimljiva predavanja, a tu je i "ZEFF - JUNIOR EDITION", posebni dio festivala posvećen mlađim uzrastima. U realizaciji Zelenog filmskog festivala sudjeluju javna ustanova priroda, Prirodoslovni muzej Rijeka, organizacija Plavi svjet, uruge Zdrav život i Moj otok, Udruga pčelara Milutin barač te zeleni centar.

Jacobova prašuma

Projekcije od danas do subote sele u dvoranu Transadrije, a program kreće od 17 sati nadalje. Na festivalu će biti prikazan film "Kupio sam prašumu" o putešestvijama Šveđanina jacoba i njegovih prijatelja koji kreću vidjeti što se događa s dijelom amazonske prašume, za čiju su zaštitu prije 20 godinadali 10.000 švedskih runa. Tu je i Zemlja smeća, dokumentarac sniman gotovo tri godine, u kojem pratimo putovanje renomiranog umjetnika Vika Muniza od njegova doma u Brooklynu do rodnog brazila, odnosno do Jardina Gramacha, najvećeg odlagališta otpada na svijetu smještenog na periferiji Rio de Janeira. Na programu su i filmovi "Sharkwater" o istraživanju morskih pasa, "Zaljev" o mučenju dupina u Japanu, te "Hrana d.d." koji razotkriva prehrambenu industriju. Film "Flow" suprotstavlja se ideji o privatizaciji svjtskih izvora vode, a posjetitelji festivala moći će pogledati i film "U početku bijaše svijetlo" o ljudima koji su se povukli o samoizolaciju, ali i onima koji se svakodnevno nose s problemima naše konzumerističke civilizacije.

Predavanja i radionice

Gledatelji će moći poslušati predavanje i pogledati film organizacije plavi svijet o "jadranskom projektu dupin", Milvana arko Pijevac iz Prirodoslovnog muzeja govoriti će o prirdnim vrijednostima kvarnerskog podmorja, a u sklopu ZEFF - Junior Editiona predškolci i učenici nižih razreda moći če do četvrtka sudjelovati na radionicama Prirodoslovnog muzeja nazvanima "Zemlja - voda -zrak".Predavanje"Naš plastični svijet" održat će Sunčica Strišković iz JU priroda, dok će članovi Pćelarske udruge M. Barač govoriti na temu "Pčelica, moja prijateljica". O biološkoj raznolikosti srednjoškolcima i osnovcima govoriti će doc.dr. marcelo Kovačić iz prirodoslovnog muzeja. Ulaz na sve projekcije i predavanja je besplatan.

Novi list, 2.listopad 2013.

 

 

Medijski pokrovitelji:

U programima Zelenog filmskog festivala učestvovali:

 

 

 

Zahvaljujemo Kinookus food film festivalu na tehničkoj pomoći u realizaciji Zelenog filmskog festivala.

Zahvaljujemo poduzeću Net - ZG na ustupljenim pravima za prikazivanje filma Putovima sivoga kita u okviru Zelenog filmskog festivala - Junior edition

brojac poseta
jeftin web hosting